Sponsored Links

Saturday, 21 November 2015

Computer Awareness Quiz for bank exam-set2

Computer awareness quiz for bank exam-Computer communication & networking


Here we are sharing 2nd set of Computer Awareness Quiz for bank exam . In this section we have covered the topic "Computer communication & networking"

Computer awareness Quiz: Set2

1.Radio broadcasting is an example of _____ communication
a) Simplex
b) Duplex
c) Half-Duplex
d) Both a and b

2. Telephone conversation is an example of _______ communication

a) Simplex
b) Duplex
c) Half-Duplex
d) Both a and b

3. A __________ is a group of computers and network devices connected together, usually within the same building

a) LAN
b) WAN
c) MAN
d) None of these

4.Which network is the largest?

a) LAN
b) WAN
c) MAN
d) Cannot be said

5.Function of a Router is
a) To interconnect same type of networks only
b) To connect different networks that have different architectures and protocols
c) Modulation
d) Demodulation

6.Function of a repeater

a) It repeatedly sends packets
b) It amplifies signals
c) It modulate signals
d) None of these

7.In ____ topology of network each device has a dedicated point to point link only to a central controller, usually called a hub.

a) Star
b) Tree
c) Ring
d) Bus

8.In this type of networks one long cable acts as a backbone to link all the devices in the network.

a) Star network
b) Tree network
c) Ring network
d) Bus network

9. OSI layer closest to the end user is

a) Data link layer
b) Session layer
c) Transport layer
d) Application layer

10.Expand USB

a) Universal Serial Bus
b) Uninterrupted Serial Bus
c) Unit serial Bus
d) None of these

11. ­______is a device attached to computers that can convert digital signals to analog signals to analog signals and vice versa.

a) Switch
b) Repeater
c) Modem
d) USB

12.How long is an IPv6 address?
a) 128 bit
b) 64 bit
c) 32 bit
d) 512 bit

13.How long is the IPv4 address

a) 128 bit
b) 64 bit
c) 32 bit
d) 512 bit

14.Bridge is used for

a) Connecting two computers
b) Connecting two LAN
c) Connecting computer and peripherals
d) Connecting computer and telephone

15.Which of the following is not a multiple access method

a) ALOHA
b) CSMA
c) CSMA/CD
d) All are multiple access methods

16.Which of the following is the advantage of OFC communication channels?

a) Resistance to data theft
b) Low noise
c) High data rate
d) All of the above

17.Bandwidth of a network means

a) Data transmission capacity of a channel
b) Width of the communication cables used
c) Size of the network
d) Number of devices in the network

18.Router operate in which layer of OSI model

a) Application layer
b) Network layer
c) Data link layer
d) Session layer

19.Which of the following is not a guided medium?

a) Twisted pair cable
b) Coaxial cable
c) Fibre-optic cable
d) Atmosphere

20.OSI reference model consist of how many layers?

a) 3
b) 5
c) 7
d) 9

21.In OSI model what is the function of  Physical Layer?
a) It is used for dividing a network into segments
b) defines the electrical and physical specifications of the data connection. .
c) Switching packets
d) None of these

22.Which topology uses maximum connecting cables

a) Star
b) Ring
c) Mesh
d) All of the above network uses same number of connecting wires

23. process of sending multiple data streams over a single medium

a) Multiplexing
b) Duplexing
c) De-multiplexing
d) None of these

24.In Serial Transmission bits are transmitted ____

a) One at a time
b) All together
c) Two at a time
d) None of these

25.Expand Wi-Fi

a) Wireless fidelity
b) Wireless data fetcher
c) Wireless fixture
d) None of these

Answers:1.a, 2.b, 3.a, 4.b, 5.b, 6.b, 7.a, 8.d, 9.d, 10.a, 11.c, 12.a, 13.c, 14.b, 15.d, 16.d, 17.a, 18.b, 19.d, 20.c, 21.b, 22.c, 23.a, 24.a, 25.a



Like us on Facebook to get more quizzes .Share this Computer Awareness Quiz for bank exam with your friends.


Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post

0 comments:

Follow Us on Google+

Contact Form

Name

Email *

Message *