Thursday, 26 November 2015

Computer Awareness Quiz for bank exam-set4

Computer awareness quiz for bank exam-MS office(Word , Excel and PowerPoint)

Here we are sharing 4th set of Computer Awareness Quiz for bank exam . In this section we have covered the topic "MS office(Word , Excel and PowerPoint)"

Computer awareness Quiz: Set4

Computer awareness for bank po and clerk1.Microsoft Word's native file formats are denoted either by a ____ or ____ file extension.
a) .doc , .docx
b) .doc, .dos
c) .dcx, dox
d) .doc, dox

2. The key combination ctrl + u is used for performing which of the following task
a) Undo
b) Redo
c) Underline
d) Uppercase

3.Which shortcut is used to increase font size by one point in MS word
a) Ctrl+]
b) Ctrl+ +
c) Ctrl+[
d) Shift+]

4.For making the text bold and italic in MS word, which of the shortcuts are used
a) Alt+B and alt+I
b) Alt+B and ctrl+ I
c) Ctrl+B and alt+ I
d) Ctrl+b and ctrl+I

5.Which of the following key combination is used to remove character formatting in MS word
a) Ctrl+ space
b) Alt+ space
c) Shift+space
d) Alt+ctrl+space

6. Ctrl + Y will perform
a) Redo the last action
b) Undo the last action
c) Delete the last action
d) Close the current window

7.Which of the function will perform ‘Save as’ task in MS office
a) F1
b) F2
c) F11
d) F12

8.For spell check , which key is function used
a) F7
b) F6
c) F5
d) F3

9. The bar at the top of the window that bears the name of the window, is known as
a) Space bar
b) Title bar
c) Menu bar
d) Head bar

10. What is the name of the spreadsheet application developed by Microsoft for Microsoft Windows
and Mac OS.
a) MS office
b) MS Publisher
c) MS Excel
d) MS powerpoint

11.Which of the following is not present in MS office package
a) MS office
b) MS Publisher
c) MS Excel
d) MS blogger

12.In MS Excel an ‘active cell’ means___
a) The cell in which we are currently working
b) The cell that contain math formulas
c) The cell that has special characters
d) None of these

13.A copy right symbol can be inserted in a document using
a) Alt+ctrl+c
b) Alt+ctrl+r
c) Alt+ctrl+p
d) None of these

14. A _______is a grid of cells made up of horizontal rows and vertical columns in MS Excel
a) Worksheet
b) Workbook
c) Work table
d) None of these

15.In MS Excel a workbook is a group of ____
a) Tables
b) Cells
c) Rows
d) Worksheets

16.A file with file extension .ppt or .pptx is produced in _______
a) MS Access
b) MS Publisher
c) MS powerpoint
d) All of the above

17.A character that is raised and smaller above the baseline is known as
a) Outlined
b) Raised
c) Superscript
d) Subscript

18.Which of the following is not valid version of MS Office?
a) Office XP
b) Office Vista
c) Office 2007
d) None of above

19. Thesaurus tool in MS Word is used for
a) Spelling suggestions
b) Grammar options
c) Synonyms and Antonyms words
d) All of above

20.Which of the following is not a font style?
a) Bold
b) Italics
c) Regular
d) Narrow

21.What is the use of drop cap menu in MS word?
a) Create a large capital letter at the beginning of the paragraph
b) Drop all capital letters in a paragraph
c) Drop all capital letters in the entire document
d) None of the above

22. How can you copy format of a particular text and apply it to another text?
a) Select the text then click on Format Painter and select the new text
b) Ctrl+shift+c and then ctrl+shift+v
c) Either option a or b
d) None of the above

23.Justify tab in MS word is used to
a) distribute text evenly between margins
b) determine line spacing
c) determine spacing between characters
d) distribute text evenly between header and footer

24.Which is the default text alignment in MS Word
a) Align right
b) Align left
c) Centre
d) Justify

25. What is gutter margin?
a) Margin that is added to the binding side of page when printing
b) Margin that is added to the left margin when printing
c) Margin that is added to right margin when printing
d) Margin that is applied above the header when printing

Answers: 1.a, 2.c, 3.a, 4.d, 5.a,6.a,7.d,8.a,9.b,10.c, 11.d, 12.a, 13.a, 14.a, 15.d, 16.c, 17.c, 18.b, 19.c, 20.d,21.a, 22.c, 23.a, 24.b, 25.a

Like us on Facebook to get more quizzes .Share this Computer Awareness Quiz for bank exam with your friends

Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post


Follow Us on Google+

Contact Form


Email *

Message *